Bærekraftig emballasje

Bærekraftig emballasje

Bærekraftig emballasje spiller en viktig rolle i en tid hvor næringskjeden trues av den såkalte plastsuppen, og vi blir stadig mer oppmerksomme på endeligheten av fossilt brensel. Bedrifter oppfordres til å produsere miljøvennlig. Holdbare, biologisk nedbrytbare emballasjematerialer passer i denne trenden. Som selskap kan du skille deg ut ved å forsende emballasjen din: du lukker ikke øynene for det som truer klimaet vårt.

Våre tre hjørnesteiner

Ved DaklaPack ønsker vi å være din partner i ditt oppdrag om å bidra til en CO2-nøytral forretningsdrift. Vi er derfor stadig på utkikk etter nye løsninger for bærekraftig frakt, pakking og fylling. Vår Grønne Visjon - som vi har kalt vår innovative reise til en sirkulær økonomi - er preget av tre hjørnesteiner:

  • Gjøre emballasjen resirkulerbar
  • Bruke biobaserte og biologisk nedbrytbare råvarer
  • Smartere bruk av emballasjematerialer og -deler og begrense dem der det er mulig

Gjøre emballasjen resirkulerbar

Vårt mål er å ikke lenger betrakte emballasje som restavfall etter åpning, men som et grunnleggende materiale for et nytt (emballasje) produkt. Vi ønsker å gjøre all vår bærekraftige emballasje resirkulerbar. Enten det kan absorberes av naturen eller resirkuleres mekanisk eller kjemisk: emballasjematerialer må ikke lenger gå tapt.
Men med kun resirkulering når vi ikke målet vårt. Vi må bevege oss mot en sirkulær emballasjeindustri, noe som betyr at emballasjen kan brukes på nytt selv etter å ha blitt resirkulert for første gang. Dette betyr at vår bærekraftige emballasje fortrinnsvis består av mono materiale, med en gjennomsiktig farge. På den måten behøves ikke flere deler å skilles under resirkuleringen, men kan emballasjen i sin helhet bli bearbeidet til et nytt sluttprodukt.

Bruke biobaserte og biologisk nedbrytbare råvarer

For å oppnå bærekraftig, miljøvennlig emballasje bruker vi både biobaserte og biologisk nedbrytbare råvarer. Disse begrepene blir regelmessig blandet sammen, men det er en forskjell. Kort definisjonene nedenfor:
Biobasert: materiale laget av naturlige råvarer. Tenk på plast basert på maisstivelse eller sukker.
Biologisk nedbrytbar: gjelder den siste fasen. Det betyr at materialet kan brytes ned av naturen (les: bakterier og sopp), uten at det etterblir restermateriale. Dette gjelder blant annet for papir, tre og bomull.
Når emballasjen er biologisk nedbrytbar, sier det ikke noe om når det vil finne sted. Derfor brukes begrepet komposterbar ofte. Komposterbare emballasjematerialer fortjener denne tittelen hvis de kan brytes ned med minst 90% innen 12 uker.
Kort sagt: biobasert emballasje trenger ikke nødvendigvis å være biologisk nedbrytbar, men omvendt alltid. Et biologisk nedbrytbart produkt er laget av biobaserte materialer til enhver tid! Denne kombinasjonen er hva vi hos DaklaPack streber etter.

Smartere bruk av emballasjematerialer og -deler og begrense dem der det er mulig

I tillegg til produksjon av økologisk ansvarlig emballasjematerialer, er vårt mål å begrense mengden emballasje. Ofte består en emballasje av flere deler, som ofte også er laget av ulike materialer. I mange tilfeller er dette helt unødvendig. Vårt mål er derfor å produsere vår bærekraftige emballasje fra mono materiale og der det er mulig å utelate unødvendige deler.

Hva er de mest miljøvennlige emballasjematerialene?

Et spørsmål vi regelmessig får er hvilket emballasjemateriale som faktisk er det mest bærekraftige og derfor mest miljøvennlig. Dette spørsmålet er ikke så lett å svare på. Mange butikker bruker i dag f.eks. papirposer i stedet for plastposer. Men er det nødvendigvis bedre? Papir en f.eks. mindre sterkt enn plast, så du trenger mer papir for å lage en solid papirpose. Og alle trærne som må plantes for å lage papir er nødvendigvis heller ikke ønskelig. …. Men dersom vi bruker plast som så havner i havet, er vi enda lengere fra å nå målet vårt.
Dette eksemplet viser at det er et komplekst problem. I tillegg er noen emballasjematerialer rett og slett ikke egnet for å pakke et bestemt produkt. Prøv å pakke melk kun i papir. Det går rett og slett ikke! For å avgjøre hvilket materiale som er mest miljøvennlig, bør måten det er produsert på vurderes. Den ene plasten er ikke som den andre, og det samme gjelder for papir.

Ta i bruk bærekraftig emballasje?

DaklaPack er spesialist innen komposterbare poser og annen biologisk nedbrytbar emballasje. Ønsker du også å bidra til en mer bærekraftig verden med din bedrift? Som grossist av bærekraftig emballasje har vi et svært omfattende utvalg av poser, vesker, konvolutter, blisteremballasje og utallige andre typer miljøvennlige emballasjematerialer. …... Ta gjerne kontakt med oss for rådgivning og sammen finner vi de beste alternativene for deg. Du kan nå oss via telefonnummeret +31 320 277 900 eller e-postadressen info@daklapack.no. Vi hjelper deg gjerne med den billigste miljøvennlige emballasjen.

Hold deg informert


Vil du også holde deg informert om den siste utviklingen innen emballasje og tjenester, kampanjer og andre interessante fakta?

Meld deg på for vårt nyhetsbrev ved å fylle inn e-posten din nedenfor.